sâmbătă, 27 iulie 2013

Cetatea Brasovia

Cred ca toti cei ce parcurg blogul meu au vizitat Brasovul. In drum spre statiunile montane, cu prilejul manifestarilor culturale sau pur si simplu la shopping. Eu, la randu-mi, am vizitat de foarte multe ori Brasovul si sunt dezamagit de involutia acestuia. Sunt foarte multe cladiri in paragina, zona garii e un adevarat focar de infectie, plin de shaormerii, de betoane (zonele verzi scad vazand cu ochii -acum se poarta verdele de Buruenesti, dupa numele Tampului supt poala caruia Salzburgul Romaniei ajunge inecat in colb si gaze de esapament), o gramada de giratorii, de autobuze belaruse si turcesti (transportul ecologic cu troleibuze e la limita subzistentei iar cel cu tramvaiul a fost desfiintat).

Cu toate acestea, zona centrala a fost destul de bine conservata si aici mai gasesti petice de culoare verde, presarate cu flori multicolore. Asa ca, haideti la plimbare.

Incepem promenada de pe bul. 15 noiembrie, atenti la casele vechi, unele adevarate bijuterii. 

Ne continuam drumul prin Piata Teatrului, pe bul. Eroilor, str. Nicolae Balcescu, Aleea Tiberiu Bradiceanu (paralela cu str. Castelului, deschisa traficului auto) pentru a ajunge la telecabina Tampa si pe muntele Tampa (cu un popas la apeductul municipiului Brasov). 

Urmeaza o lunga si binemeritata pauza, la umbra, la inaltime, prilej pt. realizarea catorva fotografii si filmulete panoramice.

Coboram cu telecabina si dorim sa ajungem in centrul vechi, pe stradutele cochete si curate: str. Suisul Castelului si str. Castelului. Suntem in centrul istoric, printre mesele cafenelelor, pe str. Michael Weiss, Postavarului si Republicii. Cafenele, deci inca o cafeluta... Si inca una, monser...

Salutam minunata zona si ajungem, pe str. Muresenilor, in Livada Postei (daca mai aveti timp, neaparat vizitati Biserica Neagra si Cetatuia de pe Straja), de unde luam autobuzul in ce directie dorim...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu